The Lowest Prices Once A Month! Hurry To Snap UpShop Now!

Nogavice, ki si jih vaše noge zaslužijo in želijo

Nogavice, ki si jih vaše noge zaslužijo in želijo

Za dobro počutje vaših nog izberite tiste, ki jih bodo razvajale.

Nekaj dejavnikov, ki vam pomagajo pri odločitvi:
1.       material
Najpogostejši material sta bombaž in bambus.
Bombažne nogavice so po navadi nekoliko cenejše in zelo vpojne, kar pomeni, da ko se znojimo v stopalih, bombažna nogavica vpija vlago in jo zadržuje na sebi . Bombaž je naraven material, zato velikokrat daje bolj udoben občutek pri nošnji od nogavic iz poliestra.

Nogavice iz bambusa pa so svileno mehke, zračne, antibakterijske in antiglivične, manj naelektrene in prepustne za IR žarke.

 

Tkanina iz 100 % bambusovih vlaken je prešibka za  nogavice. Zato ga mešajo z bombažnimi vlakni in Lycro, kar mu nudi dodatno moč in trdnost, ne izgubi pa mehkobe, ki je značilna za bambusovo prejo in nudi tolikšno udobje pri nošenju.
Tudi materiali najlon, poliester, elastan in poliamid so materiali, ki so pomemben podatek pri izbiri nogavic.
Najlon je polimer, znan po trajnosti in odpornosti. Primeren je za nogavice, ki se veliko potegujejo in raztezajo. Vendar pa absorbira relativno veliko količino vode v primerjavi z drugimi sintetiki.
Poliester je polimer, ki  je zelo odporen na obrabo. Poliestrske nogavice veliko bolje absorbirajo znoj kot najlon, pri čemer imajo tudi boljšo zračnost.  Običajna okrajšava za poliester v tekstilni industriji je PES.
Elastan/spandex/lycra – isti material različnih proizvajalcev. Znan je po svoji izjemni prožnosti. Ravno zaradi teh njegovih lastnosti je nepogrešljiv del surovinske sestave športnih nogavic. Vendar pa bodite pozorni, da je v sestavi nogavic manj kot 5% elastana, saj lahko prevelik odstotek poslabša prekrvavitev nog.
Poliamid je v številnih nogavicah zelo pomemben del sestave zaradi prepotrebnega udobja nošenja. Poliamid je vrsta najlona, ki zmanjšuje trenje in vlažnost nog. Skrbi pa tudi, da prehitro ne izgubijo oblike.

2.       velikost
Zelo pozorni bodite pri izbiri pravilne velikosti, saj se označevanje velikosti razlikuje od proizvajalca do proizvajalca.
3.       barva in vzorec
Letos so modni trend pisane nogavice in nogavice okrašene z različnimi kamenčki, perlicami, pentljami.

Izberite nogavice, ki bodo razvajale vaše noge skozi ves dan.

Deli prispevek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja