Pasovi in naramnice že dolgo niso več le pripomoček, ki drži hlače na svojem mestu. Dandanes so že pravi modni dodatek, ki vsakemu outfitu doda tisto piko na i.

Pasovi so običajno izdelani iz usnja, umetnega usnja, kombinacije usnja in umetnega usnja, platna in elastike.

Usnjeni pasovi so kvalitetnejši, obstojnejši, imajo sijaj in imajo daljšo življenjsko dobo. Dobrodošli so pri vsaki priložnosti in ga lahko nosite kadarkoli in kjerkoli. Le primernega za vaš trenutno oblečen stil morate izbrati. A ne pozabite, da k elegantnemu outfitu vedno izberete malo ožji pas z manjšo sponko, pri casual outfitu si pa lahko privoščite široke pasove z večjimi sponkami.

Zelo velika je danes tudi ponudba pasov iz umetnega usnja. Na voljo so vam v veliko različnih barvah in vzorcih. A morate se pri nakupu pasu iz umetnega usnja zavedati, da so manj obstojni in se hitreje uničijo kot usnjeni.

Zelo praktični so elastični pasovi, ki vas ob uporabi ne bodo stiskali, ker so prijetno mehki in se prilagajajo obliki vašega telesa. Primerni so za športne aktivnosti in vsakodnevne opravke.

Pas iz platna se običajno uporablja pri športnem ali casual outfitu. Prednost tega pasu je pa v tem, da ga je možno dobiti v vseh mogočih barvah in ga zato lahko kombinirate k veliko oblačilom.

Naramnice so se pričele vračati v garderobe moških in tudi žensk. So preproste za nošenje in so odličen dodatek k skoraj vsakemu outfitu. Z njimi lahko izstopate, delujete uradno ali pa ste sproščeni v svojem izbranem stilu. Pozorni pri izbiri pa bodite na širino. Velja namreč pravilo, da ožje kot so naramnice, bolj so casual. Širše naramnice pa so bolj formalne in klasične.

Pri nas najdete primeren pas ali naramnice za vso družino.