Vsako gospodinjstvo potrebuje dober nož, udobno in praktično kuhalnico, kvalitetno stojalo za slamice iz bambusa in vsestransko uporaben žepni nož.

V zadnjih letih se na tržišču pojavlja vse več keramičnih nožev. Od kovinskih se razlikujejo predvsem po materialu in nekaterih lastnostih, medtem ko se po obliki in funkcionalnosti ne razlikujejo kaj dosti. Ena od prednosti je trdnost. Ena izmed najpomembnejših prednosti je higieničnost, saj ne vpijajo vonja, okusa in ne spuščajo v hrano kovinskega okusa. Z njimi boste zelenjavo in meso z lahkoto narezali na tanke rezine. Keramični noži ne rjavijo, so enostavni za čiščenje, so tanjši in lažji od kovinskih. Za čiščenje uporabljajte mlačno vodo in blage detergente. Za shranjevanje pa je najbolje, da izberete primerno stojalo.

Žepni noži so precej pogosta izbira pri moških, ki se ukvarjajo z ribolovom, lovom, gobarjenjem, vrtnarjenjem, … Pa tudi ženske jih uporabijo pri svojem delu v gospodinjstvu. Odlikuje jih njihova praktičnost in velikost. Imajo veliko praktičnih nožev različnih velikosti in oblik, škarjice, odpirač za buteljke in konzerve, izvijač, žagico,… Njihova prednost je predvsem priročna velikost, saj pašejo v vsak moški žep.

Gospodinjstvo, ki je naravnano trajnostno, bo izbralo tudi stojalo za slamice iz bambusa. Stojalo je kvalitetno izdelano iz kovine. Dovolj je dvignjeno od površine in tako voda lahko nemoteno odteka, kar je zelo pomembno pri shranjevanju očiščenih bambusovih slamic. V njem se slamice lahko pravilno posušijo in jih boste lahko dolgo uporabljali.